O mare parte a cladirilor cu ceva vechime au fost construite cu betoane prefabricate, care prezinta o conductivitate termica ridicata. Confortul termic in aceste cladiri este astfel unul scazut, pierderile de caldura sunt semnificative, iar costurile de intretinere sunt mari.

In acest caz, o izolatie termica realizata corect va face diferenta. Daca in partea 1 a seriei noastre v-am ilustrat importanta selectarii polistirenului potrivit, astazi vom detalia despre adezivii corespunzatori de care aveti nevoie.

Pe piata exista o varietate mare de adezivi pentru polistiren, unii pentru lipirea placilor, altii pentru armare (incorporarea plasei de fibra de sticla), altii care pot fi utilizati atat la lipire cat si la armare. Varietatea mare de adezivi vine si cu o varietate mare de preturi, petru fiecare buzunar.

Ca si regula, cea mai importanta caracteristica a unui adeziv este aderenta acestuia, care devine cruciala, mai ales cand stratul suport pe care se aplica polistirenul prezinta iregularitati si probleme (se intampla des). Evident, cel mai ieftin adeziv nu va avea aceeasi aditivi ca un adeziv cu un pret superior acestuia, aderenta fiind una mai scazuta. Acesta este aspectul cel mai important pe care trebuie sa il aveti in vedere cand achizitionati materialele pentru izolarea termica a casei dumneavoastra.

Un pic de atentie la raportul calitate pret va poate scapa de multe batai de cap pe termen lung. Nu incercam sa va convingem ca cel mai scump adeziv este cu siguranta cel mai bun. Nici pe departe. Dar vrem sa va asiguram de faptul ca cei mai ieftini adezivi nu vor avea o aderenta ridicata.

Recomandam TS ECO, Polistirol Eco, Polistirol Premium si Weber P37 si Weber P39, cu adaos de rasini pentru extra aderenta. In functie de preferinte, puteti opta si pentru adezivi cu aderenta si rezistenta superioara la socuri mecanice si aparitia fisurilor – Weber P40 si Weber P50. Calitatea si anduranta acestora va face diferenta in timp!

Atentie la aderenta,

Echipa EAST POINT